طلاق بدون حضور زن در دادگاه نیز امکان پذیر است، چرا که طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، مرد حق طلاق دارد، از این رو برای طلاق از طرف مرد نیازی به رضایت زن برای طلاق نیست و دادگاه خانواده حتی بدون حضور زن در جلسات دادگاه و فقط با تقاضای مرد، رای طلاق را صادر می کند.
طلاق در ایران
طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن زوجین از یکدیگر و از بین رفتن رابطه زوجیت بین زن و شوهر است و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام عقد نکاح وجود داشته از میان می رود.
مهدی رضوی بهترین وکیل طلاق در این باره می گوید: طلاق جزو ایقاعات است، چرا که طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، مرد حق طلاق دارد و طلاق به صورت یک طرفه از طرف مرد انجام می شود.
در صورتی که زن و مرد بخواهند طلاق بگیرند باید ابتدا برای ثبت دادخواست طلاق اقدام کنند تا درخواست زن یا مرد برای طلاق در دادگاه بررسی شود و سپس دادگاه در این خصوص رأی مقتضی صادر نماید.
طلاق در ایران انواع مختلفی دارد و براساس اینکه چه کسی تقاضای طلاق دارد و دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده تقدیم می کند، طلاق به دو دسته کلی تقسیم می شود:
- طلاق یک طرفه: در طلاق یک طرفه فقط یکی از زوجین تصمیم به طلاق دارد و می خواهد از همسر خود جدا شود، از این رو طلاق یک طرفه ممکن است از طرف مرد یا زن مطرح شود.
- طلاق توافقی: در طلاق توافقی زن و شوهر هر دو برای طلاق توافق دارند و می خواهند با طلاق به زندگی مشترک خود پایان دهند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع طلاق در ایران مانند طلاق رجعی (طلاق از طرف مرد)، طلاق خلع (طلاق از طرف زن)، طلاق مبارات (طلاق توافقی)، طلاق بائن و… و اطلاع از حقوق زوجین در هر یک از انواع طلاق، ما به متقاضیان ۱۰ تا از بهترین وکیل طلاق را از جمله مهـدی رضـوی را جهت دریافت مشاوره و وکالت، معرفی می کنیم.
طلاق از طرف مرد
به گفته ی وکیل پایه یک دادگستری، طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مرد حق طلاق دارد و می تواند بدون داشتن هیچ دلیل موجهی زن خود را طلاق دهد، از این رو طلاق دادن زن بدون دلیل نیز امکان پذیر است و باید بدانید که مهمترین شرط طلاق از طرف مرد، پرداخت حقوق مالی زوجه است، یعنی در صورتی که مرد دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده تقدیم کند، دادگاه در خصوص حقوق مالی زوجه که مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت (یا نحله)، تنصیف اموال زوج و میزان آن، نفقه ایام گذشته (در صورت نیاز) ، نفقه ایام عده و استرداد جهیزیه است، تعیین تکلیف می کند، همچنین دادگاه در مورد مسائل غیرمالی طلاق نیز مانند حق ملاقات فرزند, حضانت فرزند پس از طلاق تصمیم گیری می کند، سپس رأی طلاق را صادر می کند.
طبق قانون مرد می تواند زن خود را حتی بدون داشتن دلیل موجه طلاق دهد، اما دلایل طلاق از طرف مردان از این رو اهمیت دارد، که اگر مرد بخواهد زن خود را با دلیل موجه طلاق دهد در برخی حقوق زوجه تغییراتی ایجاد می شود، مثلا در صورتی که طلاق به دلیل نشوز زوجه باشد تنصیف اموال زوج در طلاق به او تعلق نمی گیرد.
طلاق از طرف زن
همان طور که گفته شد، طلاق انواع مختلفی دارد و طلاق از طرف زن یکی از پیچیده ترین و دشوارترین نوع طلاق است، چرا که زن حق طلاق ندارد و باید برای طلاق دلایل محکمه پسندی داشته باشد و مهمتر اینکه بتواند دلایل خود را برای طلاق با ارائه مدارک کافی اثبات نماید، در غیر این صورت درخواست او برای طلاق از سوی دادگاه رد خواهد شد.
طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، یکی از موجبات طلاق از طرف زن به دلیل عسر و حرج می باشد. براساس ماده ۱۱۳۰، در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق نماید. طبق تبصره ی این ماده، عسر و حرج عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن برای زوجه مشکل باشد، مانند طلاق زن به دلیل ضرب و شتم (با استناد به برگه پزشکی قانونی و صورتجلسه پلیس)، طلاق به دلیل اعتیاد زیان آور مرد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی یا هر نوع اعتیاد مخرب دیگر، طلاق زن به دلیل محکومیت کیفری زوج بیش از پنج سال، طلاق به دلیل ترک انفاق و عدم پرداخت نفقه زمان گذشته و جاری، طلاق زن به دلیل غیبت مرد و مفقودالاثر بودن وی، طلاق به دلیل توهین و فحاشی مرد و… از جمله مصادیق عسر و حرج و طلاق از طرف زن هستند.
از دیگر دلایل موجه برای طلاق زن، شروط دوازده گانه عقدنامه است که در صورت وجود هر یک از شروط مطرح شده در عقدنامه، زن می تواند در صورت اثبات آن، از دادگاه خانواده تقاضای طلاق نماید، مانند طلاق از طرف زن به دلیل عقیم بودن مرد با استناد به بند ده عقدنامه، طلاق به دلیل ترک انفاق و عدم پرداخت نفقه زمان گذشته و جاری، طلاق به دلیل ازدواج مجدد مرد و…
طلاق به دلیل خیانت همسر نیز یکی دیگر از دلایل طلاق از طرف زن می باشد، اما با توجه به دلایل و ادله اثبات جرم رابطه نامشروع که در قانون بیان شده است، ممکن است اثبات خیانت مرد بسیار دشوار یا حتی غیر ممکن باشد.
با توجه به پیچیدگی های طلاق از طرف زن و اثبات دلایل طلاق، بهترین راهکار برای طرح دادخواست طلاق و پیگیری پرونده در دادگاه بدون اطاله ی دادرسی و سردرگمی در دادگاه، وکالت دادن به یک وکیل طلاق با تجربه است، از این رو موسسه حقوقی دادآرمان، شماره تلفن وکیل خانم در تهران را در اختیار شما قرار می دهد تا با دریافت مشاوره در این زمینه در کوتاه ترین زمان، بهترین نتیجه را بگیری.
طلاق بدون حضور زن در دادگاه
به گفته ی مهدی رضوی بهترین وکیل طلاق در شمال تهران، طبق قوانین طلاق در ایران، چون مرد حق طلاق دارد، رضایت زن برای انجام طلاق لازم نیست و دادگاه با تقاضای مرد، رای طلاق یا همان گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند و حضور داشتن یا حضور نداشتن زن در جلسات دادگاه تاثیری در صدور رای طلاق از سوی دادگاه نخواهد داشت.
بهترین وکیل ایران در این باره تاکید می کند، هر چند که مرد حق طلاق دارد و برای طلاق دادن همسرش نیازی به دلیل موجه ندارد و طلاق بدون حضور زن در دادگاه نیز امکان پذیر است، اما مرد باید هنگام طلاق حقوق مالی زن را که شامل مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت (یا نحله)، تنصیف اموال زوج در طلاق است را پرداخت کند و دادگاه نیز پیش از صدور رای طلاق ابتدا برای میزان و نحوه ی پرداخت حقوقی مالی زن به خصوص مهریه تعیین تکلیف نموده و سپس رای طلاق را صادر می کند.
جهت دریافت مشاوره حقوقی غیرحضوری (آنلاین یا تلفنی : ۰۲۱۲۲۹۰۴۸۷۳ -۰۲۱۲۲۹۰۴۸۷۴) در خصوص دعاوی طلاق می توانید از طریق پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی (پیج اینستاگرام بهترین وکیل ایران، کانال حقوقی تلگرام، کانال حقوقی روبیکا، کانال حقوقی ویسگون … ) با بهترین وکیل طلاق تضمینی تهران و ایران در ارتباط باشید…
طلاق غیابی از طرف مرد
اگر مرد برای طلاق دادن همسر خود دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده تقدیم کند، دادگاه برای رسیدگی به دادخواست طلاق، شعبه و جلسات رسیدگی را تعیین نموده و به زوج و زوجه که طرفین دعوا هستند، ابلاغ می نماید. در صورتی که زن در جلسات دادگاه حاضر نشود و وکیل نیز اختیار نکند، دادگاه بدون حضور زن در خصوص مسائل مالی و غیر مالی طلاق تصمیم گیری می کند و رای طلاق را به درخواست مرد صادر می کند. مرد می تواند با دریافت رای طلاق، بدون نیاز به حضور زن، به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه کند تا صیغه طلاق جاری و طلاق در شناسنامه ثبت شود.
اگر زن در جلسات دادگاه حاضر نشود و رای طلاق صادر شود، رای غیابی خواهد بود و زن می تواند طبق قانون در مهلت مقرر به رای طلاق غیابی که در ادامه در مورد آن توضیحاتی ارائه می دهیم اعتراض کند.
برای اینکه بتونی بدون اطاله دادرسی و سردرگمی در دادگاه خانواده برای طلاق اقدام کنی، بهتره برای ثبت دادخواست طلاق و پیگیری پرونده در دادگاه به یک طلاق با تجربه وکالت بدی، از این رو موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در شرق تهران را به شما معرفی می کند.
اعتراض به رای غیابی طلاق از طرف زن
به استناد ماده ۳۰۵ قانون آیین دادرسی مدنی، اگر طلاق غیابی باشد، زن که در جلسات دادگاه غایب بوده، حق دارد به رای غیابی طلاق اعتراض کند. اعتراض به حکم غیابی که واخواهی نام دارد، با تقدیم دادخواست واخواهی در دادگاه صادر کننده حکم غیابی قابل رسیدگی است.
مهلت اعتراض به رای طلاق غیابی برای افراد مقیم ایران ۲۰ روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه از تاریخ ابلاغ حکم غیابی است. در صورتی که زن در خارج از مهلت قانونی اقدام به واخواهی کند، دادگاه قرار رد دادخواست صادر می کند.
همچنین در صورتی که زن مدعی باشد که از مفاد حکم آگاه نشده است، می تواند دادخواست واخواهی از حکم طلاق غیابی را خارج از مهلت به دادگاه صادرکننده حکم غیابی تقدیم نماید. دادگاه در ابتدا، خارج از نوبت در این مورد رسیدگی می نماید و چنانچه صحت اداعای واخواه اثبات شود، قرار قبولی دادخواست واخواهی را صادر می کند.
بهترین وکیل طلاق در غرب تهران به این نکته اشاره می کند: از آنجایی که حکم طلاق از جمله آرای قابل تجدیدنظرخواهی محسوب می شود، زن می تواند از تاریخ پایان مهلت واخواهی، از حکم غیابی طلاق تجدیدنظرخواهی نماید و دادخواست تجدیدنظرخواهی از رای طلاق را به دادگاه تجدیدنظر تقدیم کند.
جهت مطالبه مهریه در طلاق غیابی و نحوه تنظیم لایحه واخواهی در این خصوص با دریافت مشاوره و راهنمایی با بهترین وکیل مهریه در تهران در ارتباط باشید.
واخواهی و نقض حکم طلاق غیابی
در صورت صدور قرار قبول واخواهی، چنانچه حکم طلاق غیابی اجرا نشده باشد، قرار مذکور مانع اجرای حکم خواهد بود و اگر حکم طلاق اجرا شده باشد، دادگاه پس از رسیدگی به دلایل واخواهی چنانچه اعتراض واخواه را وارد تشخیص دهد؛ به دو صورت عمل می نماید:
- چون حکم به صورت غیابی، اجرا و صیغه طلاق جاری شده و واقعه طلاق در دفتر طلاق ثبت شده است. دادگاه باید ضمن نقض حکم معترض عنه، حکم به ابطال وقوع طلاق غیابی جاری و ثبت شده صادر نماید و حکم صادره نیز باید پس از قطعیت به دفتر طلاق جهت اجرا ارسال شود.
- صیغه شرعی طلاق جاری شده و واقعه ی طلاق ثبت شده است؛ لذا دادگاه در صورت نداشتن اعتراض واخواه و صرفاً باید نسبت به نقض دادنامه معترض عنه اقدام کند و ابطال واقعه ی طلاق که رسماً در دفتر طلاق به ثبت رسیده مشروط به دادن دادخواست جداگانه است.
هزینه طلاق غیابی چقدر است؟
وکیل آنلاین طلاق، در مورد هزینه طلاق غیابی در ادامه می گوید: طلاق غیابی هم مانند سایر دعاوی برای ثبت دادخواست و رسیدگی به پرونده در دادگاه خانواده نیازمند پرداخت هزینه دادرسی است که خواهان در هنگام مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در هنگام ثبت دادخواست طلاق باید آن را پرداخت کند.
طلاق غیابی از جمله دعاوی غیر مالی محسوب می شود و هر یک از زوجین که دادخواست طلاق غیابی را به دادگاه خانواده تقدیم می کند، باید هزینه دادرسی را که حدود ۲۰۰هزار تومان است را بپردازد و همچنین پس از صدور حکم طلاق غیابی زن یا مرد باید برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه رسمی طلاق حاضر شود و با پرداخت هزینه ای حدود ۴۰۰هزار تومان برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در شناسنامه اقدام نماید.
کلام آخر
با توجه به آنچه در خصوص تقدیم دادخواست و رسیدگی پرونده طلاق در دادگاه خانواده گفته شد، اکنون می دانیم پیگیری پرونده طلاق در هر مرحله از دادرسی و اعتراض به آرای صادره نیازمند دانش حقوقی و آگاهی از قوانین و رویه دادگاه ها (دادگاه بدوی و تجدیدنظر) در رسیدگی به دادخواست طلاق و دعاوی مرتبط با آن است، از این رو برای موفقیت در پرونده طلاق در هر مرحله از دادرسی نیاز به حضور یک وکیل طلاق با تجربه و کاردان ضروری می باشد.
دکتر مهدی رضوی وکیل موسسه حقوقی دادآرمان، وکیل پایه یک دادگستری است که در کلیه دعاوی خانواده از جمله دعاوی طلاق، حضانت فرزند، مطالبه مهریه و سایر حقوق مالی زن و… و همچنین تمام مراحل دادرسی اعم از بدوی، واخواهی، تجدیدنظرخواهی، فرجام خواهی و اعاده دادرسی، واخواهی فعالیت و قبول وکالت می نماید. با دریافت مشاوره حقوقی حضوری و وکالت دادن به یکی از وکلای موسسه حقوقی دادآرمان از جمله مهدی رضوی بهترین وکیل پایه یک دادگستری (وکیل طلاق، وکیل طلاق توافقی، وکیل مهریه و…) می توانید بدون اطاله دادرسی و سردرگمی در دادگاه برای ثبت دادخواست و پیگیری پرونده طلاق در دادگاه از حقوق خود دفاع کرده و با حضور وکیل پایه یک دادگستری تهران در پرونده خود بهترین نتیجه را دریافت کنید.
همچنین می توانید برای دریافت مشاوره و راهنمایی آنلاین از وکیل آنلاین طلاق از طریق کانال حقوقی تلگرام با ما در ارتباط باشید…
علاوه بر دریافت مشاوره ی آنلاین از وکیل آنلاین به صورت غیرحضوری از طریق پیام رسان های داخلی و خارجی می توانید جهت مشاوره تلفنی (۰۲۱۲۲۹۰۴۸۷۳ – ۰۲۱۲۲۹۰۴۸۷۴) با شماره وکیل حقوقی موسسه حقوقی دادآرمان در ارتباط باشید تا ضمن برخورداری از کاملترین مشاوره تلفنی در خصوص طلاق و دعاوی مرتبط با آن از جمله مطالبه مهریه در طلاق غیابی، مطالبه نفقه معوقه و… بهترین نتیجه را کسب نمایید.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
· خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
· وکیل ارث
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
چون مرد حق طلاق دارد، رضایت زن برای انجام طلاق لازم نیست و دادگاه با تقاضای مرد، رای طلاق یا همان گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند و حضور داشتن یا حضور نداشتن زن در جلسات دادگاه تاثیری در صدور رای طلاق از سوی دادگاه نخواهد داشت.